DOS je individualna kolesarska vožnja, katero v celoti odpelje Dami Zupi in morebitni podporniki. DOS ni dogodek/prireditev zaprtega tipa, pri kateri kolesarji vozijo ob zaprtem prometu za ostale udeležence v prometu. Kot na vsaki kolesarski vožnji se ostali kolesarji lahko pridružijo in sicer kjerkoli in kadarkoli. Z Zupijem lahko vozite po svojih željah in zmožnostih. Trasa, po kateri vozimo, NI zaprta za promet.

Od vseh, ki se nama boste pridružili,  pričakujemo, da se obvezujete, da boste striktno spoštovali cestno prometne predpise, da ste v dobri telesni kondiciji, da ste sposobni amatersko kolesariti, da boste uporabljali zaščitno čelado, da boste vozili na svojo odgovornost, da s svojim obnašanjem ne boste ogrožali druge udeležence v prometu. Obvezno je nezgodno zavarovanje za primer nesreče. V primeru Covid omejitev boste le-te spoštovali in po potrebi oblikovali skupinice po 10 oseb. Za sodelovanje na vseh 5 etapah morate pred pričetkom predložiti negativni hitri test.  Spremljajte, kje se karavana nahaja, vozite za njo, spoštujte navodila spremljevalnega osebja.

DOS ni tekmovanje, niti ni turistična vožnja. Tempo vožnje je zmeren. Povprečna hitrost v letu 2020 je bila nekaj več kot 27 km/h.  STRAVA Dami Zupi

Naprošamo vse kolesarje, da se izogibaju nepotrebnemu metanju smeti v naravo, vse smeti boste lahko odložili na vmesnih postajah ali pa v spremljevalno vozilo.

 

DOS se vozi v vsakem vremenu.