DOS je individualna kolesarska vožnja, katero v celoti odpeljeta Dami Zupi in Alojz Poglavc. DOS ni dogodek/prireditev zaprtega tipa, pri kateri kolesarji vozijo ob zaprtem prometu za ostale udeležence v prometu. Kot na vsaki kolesarski vožnji se ostali kolesarji lahko pridružijo in sicer kjerkoli in kadarkoli. Z njima lahko vozite po svojih željah in zmožnostih. Trasa, po kateri vozimo, NI zaprta za promet.

Od vseh, ki se nama boste pridružili,  pričakujemo, da se obvezujete, da boste striktno spoštovali cestno prometne predpise, da ste v dobri telesni kondiciji, da ste sposobni amatersko kolesariti, da boste uporabljali zaščitno čelado, da boste vozili na svojo odgovornost, da s svojim obnašanjem ne boste ogrožali druge udeležence v prometu. Obvezno je nezgodno zavarovanje za primer nesreče. V primeru Covid omejitev boste le-te spoštovali in po potrebi oblikovali skupinice po 10 oseb. Za sodelovanje na vseh 5 etapah morate pred pričetkom predložiti negativni hitri test.

DOS ni tekmovanje, niti ni turistična vožnja. Tempo vožnje je zmeren. Povprečna hitrost v letu 2020 je bila nekaj več kot 27 km/h.  STRAVA Dami Zupi

Naprošamo vse kolesarje, da se izogibaju nepotrebnemu metanju smeti v naravo, vse smeti boste lahko odložili na vmesnih postajah ali pa v spremljevalno vozilo.

Vsi, ki boste traso DOS-a odpeljali v celoti, se morate registrirati, saj na koncu prejmete DOS Finisher kolesarsko majico. Vseh 5 dni imate zagotovljeno prehrano po poti, vse energijske napitke ter ostalo pijačo, vso potno hrano, ob koncu vsake etape pa večerjo, športno masažo, prenočitev ter zajtrk naslednji dan. Prtljago, ki vas bo spremljala na DOS-u, odložite v spremljevalni kombi. Ne pozabite vzeti s seboj kolesarske svetilke, katero boste potrebovali v primeru, da etapo zaključimo po mraku. Posteljnina in brisače so že na lokacijah, kjer bomo nastanjeni. Priporočamo, da imate eno brisačo s seboj v prtljagi. Na DOS vzemite dovolj primernih kolesarskih oblačil. V primeru, da je kdo od udeležencev vegetarijanec ali ima posebne prehranske zahteve, naj to sporoči organizatorju.

Ostali, ki se nam boste pridružili po poti, registracije ne rabite opraviti. Strinjate se, da se foto in video material, na katerem se pojavljate, obdeluje in uporablja za potrebe DOS projekta. Spremljajte, kje se karavana nahaja, vozite za njo, spoštujte navodila spremljevalnega osebja.

REGISTRACIJE ZA CELOTNO DOS traso 2021 SO ZAKLJUČENE.

 

DOS se vozi v vsakem vremenu.