Trasa DOS 2021

27. april: Novo mesto – Portorož Več

28. april: Portorož – Soča Več

29. april: Soča – Prevalje Več

30. april: Prevalje – Dobrovnik Več

1. maj: Dobrovnik – Novo mesto Več

INfo

Glavne informacije

Trasa vožnje v 2021 ostaja enaka, prav tako koncept projekta, edina sprememba je ta, da se kolesarska vožnja ne bo več odvijala nepretrgoma – torej ne tudi ponoči, temveč samo tekom dneva, v 5. zaporednih etapah.

Primer lanskoletne vožnje

Tako bo vožnja privabila še več kolesarjev, ki bi se sicer udeležili vožnje, a jim nočna vožnja dela preglavice in rajši vozijo podnevi. Vsem udeležencem na trasi nudimo potno hrano (sendviči, banane, energy snack-i) ter napitke tekom celotne trase, udeležencem vseh 5. etap pa tudi vse večerje, športne masaže po vsaki etapi,  nastanitve ter zajtrke. 

V celoti

1.225 km / 5 etap

5 etap okrog celotne Slovenije. Vsak dan organizirana večerja, športna masaža po etapi ter prenočišče z zajtrkom na koncu vsake etape. Vseh 5 dni ob kolesarjih vozi spremljevalno vozilo, ki ob tem, da udeležencem prevaža osebne stvari, skrbi tudi za vidnost/varnost karavane ter vožnjo po zadani trasi. V pristojnosti spremljevalnega vozila so tudi postojanke na sami trasi DOS-a, kjer se pozdravi podpornike ter ostale simpatizerje DOS-a.

Vsak kolesar, ki uspešno odpelje vseh 5 etap si prisluži naziv “DOS Finisher” ter prejme uradni DOS kolesarski dres!

REGISTRACIJE 2021 SO ZAKLJUČENE

 

Etapno

50 – 300 km

DOS ni tekma. Ni pa tudi turistična vožnja. Tempo je zmeren. Vozi se v skupini in na cilj vsake etape pridemo skupaj. Če vam prevoziti vseh 5 etap predstavlja prevelik zalogaj, se karavani lahko kadarkoli pridružite na njihovi poti in odpeljete samo posamezno etapo ali pa samo del posamezne etape. Šteje namen, šteje dobrodelnost in podpora!

Registracija ni potrebna, kje se karavana trenutno nahaja, vidite s klikom na zavihku “GPS LOKACIJA” v glavnem meniju.

Vaši prispevki v višini min 10 EUR se bodo pobirali tekom celotne trase.

 

Virtualno

Km po želji

 V znak podpore in spoštovanja projekta pa lahko DOS vozite tudi virtualno. Vseh 5 etap bo prenašano v živo po tv programu oz. preko spleta, na voljo pa bo Zoom povezava, s katero se boste lahko udeležencem na cesti pridružili tudi vi, virtualno, ter tako postali delček v mozaiku imenovanem DOS.

Izrecno vas naprošamo, da v tem primeru ne pozabite na plemenitost DOS-a   

Pošlji SMS s ključno besedo ZAkolo5 na 1919 in doniraj 5 eur za nakup koles za otroke!

DOS - Dobrodelno Okrog Slovenije 2021

Dni

:

Ur

:

Minut

:

Sekund

Termini etap

Seznam etap

1. etapa: Novo mesto - Portorož (0 km - 277 km)

Start ob 8. uri na glavnem trgu izpred mestne hiše Rotovž v Novem mestu. Trasa nas vodi preko Vahte, mimo Metlike,  Starega trga ob Kolpi, Kočevja, Ribnice, Postojne, Pivke, Ilirske Bistrice, sledi spust po Črnem Kalu ter nekaj lokalnih vzponov (Pomjan ipd.) vse do Dragonje, Sečovelj, Lucije pa do Portoroža. Sledi večerja ter nočitev.   ***cca 277 km

2. etapa: Portorož - Soča (277 km - 580 km)

Portorož, Koper, Dekani, Črni Kal, Kozina, Divača, Sežana, Miren, Ajdovščina, vzpon na Predmejo, Godovič, Idrija, Cerkno, Kobarid, Bovec, Soča    ***cca 303 km

3. etapa: Soča - Prevalje (580 km - 810 km)

 

Soča, Trenta,  vzpon na Vršič, Kranjska Gora, Jesenice, Kamnik, vzpon na Črnivec, Mozirje, Ravne na Koroškem, Prevalje, Poljana.

Večerja in nastanitev v gostišču Krivograd.

  ***cca 230 km

4. etapa: Prevalje - Dobrovnik (810 km - 1.000 km)

Poljana, Prevalje, Dravograd, ob Dravi nas pot vodi vse do gradu Fala, kjer bodo udeleženci DOS-a sprejeti s strani grofa Maksimiljana, po pogostitvi pa sledi vožnja do Maribora, kjer trasa zavije proti Šentilju v Slovenskih goricah, sledijo Radenci, Cankova, Sveti Jurij, Mačkovci, Moravske Toplice, Dobrovnik.

V tem kolesarsko izrazito zaznamovanem cilju 4. etape sledi pogostitev ter počitek pred zaključno etapo.  ***cca 190 km

5. etapa: Dobrovnik - Novo mesto (1.000 km - 1.225 km)

Dobrovnik,  Turnišče, Ljutomer, Ormož, Ptuj, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Lesično, Kozje, Podsreda, Brestanica, Krško, Brežice, Cerklje ob Krki, Kostanjevica na Krki, Šentjernej, Ratež ter cilj v Novem Mestu na glavnem trgu.

Sledi zaključna prireditev, podelitev priznanj ter pogostitev vseh udeležencev.    ***cca 225 km

PRIDUŽITE SE

Pridružite se nam na terenu!

Sodelujte in postanite del DOS-a tudi vi!